Slåenvej 3 | 6600 Vejen | Telefon: 29 86 34 40 | Mail: book@ordstyrer.dk​

Peter Mogensen

Peter Mogensen - politisk situationsreporter - ordstyrer

Peter Mogensen er født i 1965 er journalist, redaktionschef for det politiske stofområde og politisk kommentator på Politiken. Desuden medvirker han i programmerne Mogensen og Kristiansen og Tirsdagsanalysen på TV 2 News sammen med Michael Kristiansen. Peter Mogensen er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1991, og har undervist i økonomi på Handelshøjskolen i København. Fra 1997-2000 var han sekretariatschef og politisk rådgiver for daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Han har desuden arbejdet i Finansministeriet, været chefkonsulent partner i konsulentfirmaet Accenture (tidligere Arthur Andersen).

Peter Mogensen foredrag:

* Analyse af den aktuelle situation i dansk politik.

* Regeringens og oppositionens muligheder og strategiske overvejelser om hhv. at beholde og komme til magten.

* Hvilket spin betjener regeringen sig af?

* Sammenligning af den politiske situation i dag med den politiske situation under Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen.

* Er den økonomiske politik holdbar? Finanslovens holdbarhed og muligheder? Regeringens 2015 plan? Samt velfærdskommissionens anbefalinger om hvor samfundet bevæger sig hen over de næste 20 år.

* Skattepolitikken – før, nu og i fremtiden....(erhvervsrettet)

* Dansk Udenrigspolitik i nyere tid herunder diskussion af indsatsen i Irak og Afghanistan samt forholdet til UK USA.

Alle oplæg vil starte med en generel præsentation af det politiske landskab her og nu samt hvordan det er endt her. Derefter vil der komme et bud på hvor vi generelt bevæger os hen. Vurdering af regeringens styrker og svagheder samt oppositionens ditto. Spin etc. Derefter kan ønskes en særlig fokusering på skat, historisk sammenligning, udenrigspolitik etc.

Alle oplæg er Peter Mogensens vurdering af situationen og bud på en fremtidig udvikling.

Alle oplæg inkluderer en seance med publikum med spørgsmål og kommentarer, som Peter Mogensen vil forholde mig til i opsamlingen.

Dødvande - en politisk dagbog er Peter Mogensens løbende refleksioner over den politiske udvikling i Danmark. Bogen er skrevet i real-time, hvorfor dens analyser er tro mod de faktiske begivenheder. Vi er med Mogensen, når han løbende vurderer situationen og kigger frem.

Bogen strækker sig over et af de mere markante år i dansk politik. Mogensen noterer sig udviklingen mellem partierne og analyserer, hvem der leverer varen, hvem der ikke gør og hvem der bare er uheldig.

Han tænker også med. Hvad bør politikerne gøre? Hvad er muligt? Dødvande er ikke en bog om spin. Eller langt fra kun om spin. Det handler om substans. Om hvordan Danmark regeres. Om hvordan statsministeren lægger sin politik til rette med henblik på et valg flere måneder forude. Om hvordan Helle Thorning-Schmidt kæmper en kamp for at lære den politiske metier på rekordtid. Om, hvordan politikeren Naser Khader falder helt igennem som politisk leder. Og om hvordan det håb, der knyttede sig til Ny Alliance, blev undermineret af simpel politisk inkompetence.

Bogen leverer ikke blot indsigt i, hvad der skete i dette forrygende politiske år. Den viser også, hvor ubarmhjertig den politiske verden kan være - hvor kompliceret og fyldt med dilemmaer dagligdagen er for de toppolitikere, som altid står for skud i medierne.

Endelig er bogen et lysende bevis på, at alting nu engang er nemmere at se i bakspejlet.

Booking forespørgsel - Peter Mogensen

Udfyld formularen herunder for at sende en bookingforespørgsel på Peter Mogensen. Vi kontakter dig herefter snares muligt.

Du er også meget velkommen til at ringe til os på tlf: 29 86 34 40

Kontaktinformation
 
 
Arrangementsdetaljer
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ordstyrer.dk

Slåenvej 3

6600 Vejen

​CVR: 26454867

Telefon: 29 86 34 40

Mail: book@ordstyrer.dk​

Persondatapolitik