Lene Johansen

Rushy Rashid

Lone Kühlmann

Steffen Kretz

Reimer Bo

Jens Gaardbo

Kim Bildsøe Lassen

Henrik Qvortrup

Clement Kjersgaard

Niels Krause-Kjær

Hans Engell

Nina Z. Munch-Perrin

Line Baun Danielsen

Nils Villemoes

Lillian Gjerulf Kretz

Bodil Cath
Bodil Cath Bodil Cath - hofjournalist - Bodil Cath

I en alder af 64 år har Bodil Cath skiftet karriere fra journalist til forfatter. Hendes erindringer "Mit liv som Cath" fra et langt liv som hofrjournalist udkom den 23. oktober 2009, og hun kan nu bookes til foredrag med udgangspunkt i sin bog. Hun har i en halv menneskealder fulgt i hælene på de kongelige. Både ved statsbesøg og fødsler af prinser og prinsesser. Nu er B.T.'s tidligere hofreporter Bodil Cath gået på pension og har et stort ønske om at få børnebørn.

Det fortæller hun i sin nye bog "Mit liv som Cath", som hun tilegner "min datter Anna-Christine og de børnebørn, jeg endnu ikke er velsignet med, så de kan se, hvad mormor gik og lavede", som der står skrevet forrest i bogen.

- Jeg håber da, jeg lever, til jeg er 80 i hvert fald. Så er min datter 40, og hvis hun ikke har fundet ud af sit liv, når hun er 40, så kan jeg jo ikke gøre noget, fortæller Bodil Cath til Ritzau og griner.

Der er dog ikke tale om, at Bodil Cath forsøger at lægge pres på sin datter, forsikrer den mangeårige hofreporter.

- Jeg vil da gerne have børnebørn en gang. Men det er ikke noget, der haster. Foreløbig, så læser hun, men man ved jo aldrig, hvad der kan ske, siger forfatteren, der i øvrigt er meget stolt af sin datter, som bor i samme ejendom som Bodil.

- Min datter og jeg har et nært og tæt forhold. Hun har fået et scholarship (et legat, red.) og skal næste år til Edinburgh. Hun læser engelsk, og det er hun rigtig god til, synes jeg. Jeg er jo sådan en rigtig pralmås, lyder det fra Bodil Cath.

Egentlig havde hofjournalisten ingen planer om at blive forfatter. Og idéen til en erindringsbog kom da heller ikke fra hende selv, men fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

- De sagde, at hvis jeg ikke selv ville skrive, så kunne jeg jo få en til det. Men jeg sagde nej. Hvis jeg skal skrive mine erindringer, så vil jeg gøre det selv, fortæller Bodil Cath.

Den nybagte forfatters liv har været fuld af kongelige. Noget, som Bodil Cath nærmest fik ind med modermælken gennem sin sønderjyske barndom.

- Jeg har altid været royalist. For det er jeg opdraget til at være. Vi havde billeder af de kongelige hængende. Kongehuset var et symbol på, at vi var danske og ikke tyske, fortæller Bodil Cath, der er født få måneder inden befrielsen i 1945.

Bodil Cath Bodil Cath - hofjournalist - Bodil Cath

Klik her for booking af
Bodil Cath
Lotte Heise
Nikolaj Koppel
Ask Rostrup
Bubber
Clement Kjersgaard
Georg Metz
Hans Engell
Henrik Qvortrup
Jens Gaardbo
Jørn Duus Hansen
Kim Bildsøe Lassen
Kaare Quist
Kaare R. Skou
Lene Johansen
Leonora Christina Skov
Lillian Gjerulf Kretz
Line Baun Danielsen
Lone Kühlmann
Michael Kristiansen
Mogens Rubinstein
Morten Løkkegaard
Niels Frid-Nielsen
Niels Krause-Kjær
Nils Villemoes
Peter Mogensen
Ralf Pittelkow
Reimer Bo
Rushy Rashid
Steffen Kretz
Thomas Buch-Andersen
Tom König
Vibeke Hartkorn
Anne Glad
Cecilie Beck
Jette Beckmann
Michele Bellaiche
Mikkel Beha Erichsen
Tina Nikolaisen
Cecilie Hother
Camilla Thorning
Henrik Denta og Flemming Platz
Jarl Friis-Mikkelsen
Lotte Hansen
Nina Z. Munch-Perrin
Torsten Jansen
Keld Broksø
Mette Walsted Vestergaard
Trine Sick