Lene Johansen

Rushy Rashid

Lone Kühlmann

Steffen Kretz

Reimer Bo

Jens Gaardbo

Kim Bildsøe Lassen

Henrik Qvortrup

Clement Kjersgaard

Niels Krause-Kjær

Hans Engell

Nina Z. Munch-Perrin

Line Baun Danielsen

Lillian Gjerulf Kretz

Mogens Rubinstein

Michael Kristiansen
Michael Kristiansen:: Individuel magt - mediebudskab - journalist - Michael Kristiansen

Michael Kristiansen har gennem sin karriere fungeret som redaktør på Berlingske Tidende, Politiken og på magasinet Euroman. Han foretog i 1997 et skift til kommunikationsbranchen, hvor han i perioden 1997-1998 besad jobbet som informationschef i Den Almindelige Danske Lægeforening. Derudover sad han
1998-1999 som partner i kommunikationsfirmaet Cobrus. Fra 1999-2001 var han pressechef i partiet Venstre, indtil han i 2001 blev særlig rådgiver for statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvor han sammen med sin forgænger Henrik Qvortrup blev nogle af de første rådgivere, der for alvor blev sat i offentlighedens søgelys som såkaldte “spindoktorer”; en betegnelse Kristiansen selv ikke er stor tilhænger af. Netop Michael Kristiansen tillægges ofte rollen som den grå eminence bag Anders Fogh Rasmussens politiske succes. Michael Kristiansen valgte i 2005 at fratræde sit job som særlig rådgiver for statsministeren. Michael Kristiansen har siden sin afsked med rollen som rådgiver for statsministeren, startet eget kommunikationsfirma og arbejder sideløbende for Danske Bank, hvor han pr. 1. oktober 2005 blev antaget som ekstern konsulent.
I 2007 blev han vært for programmet Mogensen og Kristiansen på TV 2 NEWS sammen med Peter Mogensen, politisk kommentator på Politiken. Michael Kristiansen er desuden forfatter til en række politiske biografier.

Michael Kristiansen vil tale om individuel magt og film og TV's forhold til magtens personligheder i dansk politik.
Michael Kristiansen har både bevæget sig foran og bagved kameraet i forbindelse med film om politik og magt. Han var en af instruktørerne bag Kandidaterne en af de bedste film om et dansk valg med Uffe Ellemann-Jensen og Poul Nyrup Rasmussen i hovedrollerne. I Fogh bag facaden medvirkede han i sin egenskab af Anders Fogh Rasmussens spindoktor.

Michael Kristiansen fortæller om tilblivelsen af Kandidaterne, om hvad der måtte blive optaget, hvilke problemer filmholdet løb ind i, og hvordan filmholdet opfattede kandidaternes indsats.

I den efterfølgende debat bliver der ofte især fokuseret på de hændelser, der førte til, at Uffe Ellemann-Jensen tabte opgøret trods en klar førerplacering i menings-målingerne op til valget. Forklaringen var for dårlig forberedelse og forkert håndtering af modpartens angreb. Forhold som man kan lære af til enhver valgkamp.

Michael Kristiansen er en af de kommunikationsrådgivere i Danmark, som har opnået de største resultater og har den bedste forståelse for strategisk kommunikation. Han har altid et skarpt blik for de strategiske konsekvenser i det konkrete arbejde.

Hvad er en kommunikationsstrategi?
Michael Kristiansen giver en generel introduktion til, hvad en kommunikationsstrategi er, hvad den kan og fortæller historier fra den virkelig verden.

Talen som strategisk kommunikation
Med afsæt i sine erfaringer som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen og kommunikationsrådgiver for topledere i erhvervslivet fortæller Michael Kristiansen om talens særlige rolle i strategisk kommunkation. Hvordan udnytter man talens særlige styrker, fx til at profilere taleren og sætte en dagsorden?
Hvilke budskaber skal serveres i taler – og hvilke ikke? Hvordan øger man talens mulighed for at blive eksponeret i medierne – og hvordan sikrer man at det er de rigtige budskaber, der bliver transmitteret?

Michael Kristiansen fortæller om, hvordan samspillet og modspillet mellem medier, magthavere og rådgivere fungerer.
Hvordan påvirker vi politikerne?
Hvad virker, og hvad duer slet ikke? Hvorfor kommer nogle altid igennem med deres budskab, mens andre aldrig får hul igennem?
Hvordan er samarbejdsklimaet i Folketinget?
Bør politikerne stille krav til, hvad de vil, og særligt ikke vil spørges om af medierne?
Politikerne bliver stadigt mere kræsne med, hvad de vil svare på, når de medvirker i interviews.
Hvordan bliver den offentlige forvaltning bedre til at kommunikere med borgerne?

Hvordan fungerer journalisten, når politikerne vil ud med deres budskaber?
Michael Kristiansen anser journalisten for at være et filter, der hæmmer den direkte kontakt til borgerne, og i sin tid på Borgen forsøgte han netop at gøre op med dette: Fogh og jeg var optagede af, at vi ville bestemme over filteret. Vi ville prøve at sætte os på filteret. Denne taktik kommer eksempelvis til udtryk i tirsdagspressemøder, som den nye statsminister, Lars Løkke Rasmussen har valgt at fortsætte med. Med denne ugentlige begivenhed har statsministeren mulighed for at trænge ufiltreret igennem til borgerne og dermed undgå journalisterne som forhindring.

Michael Kristiansen:: Individuel magt - mediebudskab - journalist - Michael Kristiansen

Klik her for booking af
Michael Kristiansen
Anne Glad
Ask Rostrup
Bodil Cath
Bubber
Clement Kjersgaard
Georg Metz
Hans Engell
Henrik Qvortrup
Jens Gaardbo
Jørn Duus Hansen
Kim Bildsøe Lassen
Kaare Quist
Kaare R. Skou
Lene Johansen
Leonora Christina Skov
Lillian Gjerulf Kretz
Line Baun Danielsen
Lone Kühlmann
Mogens Rubinstein
Morten Løkkegaard
Niels Frid-Nielsen
Niels Krause-Kjær
Nils Villemoes
Peter Mogensen
Ralf Pittelkow
Reimer Bo
Rushy Rashid
Steffen Kretz
Thomas Buch-Andersen
Tom König
Vibeke Hartkorn
Lotte Heise
Nikolaj Koppel
Cecilie Beck
Jette Beckmann
Michele Bellaiche
Mikkel Beha Erichsen
Tina Nikolaisen
Cecilie Hother
Torsten Jansen
Camilla Thorning
Henrik Denta og Flemming Platz
Jarl Friis-Mikkelsen
Lotte Hansen
Nina Z. Munch-Perrin
Keld Broksø
Mette Walsted Vestergaard
Trine Sick