Lene Johansen

Rushy Rashid

Lone Kühlmann

Steffen Kretz

Reimer Bo

Jens Gaardbo

Kim Bildsøe Lassen

Henrik Qvortrup

Clement Kjersgaard

Niels Krause-Kjær

Hans Engell

Nina Z. Munch-Perrin

Line Baun Danielsen

Nils Villemoes

Lillian Gjerulf Kretz

Lotte Heise
Lotte Heise virksomhedsforedrag 25072012163716

Hun siger sin mening. Det har gjort Lotte Heise til et af mændenes foretrukne hadeobjekter. Lotte Heise har indtaget scenen i snart 20 år som foredragsholder. Hun er blevet kendt som kvinden, der tør sige sin mening. Lige meget om det er i det lokale forsamlingshus eller på landsdækkende tv. Det har siden starten betydet, at mænd har elsket at hade hende. Men de seneste år har tingene ændret sig. - For 10 -15 år siden var der enormt mange mænd, der syntes, at jeg var forfærdelig. Dem er der faktisk ikke så mange af mere, siger Lotte Heise.Relateret artikel

For 10 år siden blomstrede en ide i Instituttet for Fremtidsforskning. Et spørgsmål om, hvad der kommer efter informations- og videnssamfundet, satte tankerne i gang - og buddet blev, at "følelser og det immaterielle " ville få indflydelse.

Lotte Heise: Toppen af siden

Instituttet fødte konceptet om Corporate Storytelling - den enkelte virksomheds historie. For at skabe et fællesskab mellem medarbejdere og deres arbejdsplads skulle der fortælles historier om virksomheden. Samtidig skulle virksomhederne hæfte historier på deres produkter, så de blev nemmere at sælge.

Siden da er konceptet blevet udbredt og er i dag et af de hotteste ledelsesværktøjer. Ved professionelt at sætte dagsorden i medierne gennem udtalelser og egne artikler, holde foredrag og skrive bogen "The Dream Society" har Instituttet for Fremtidsforskning solgt ideen så effektivt, at det har kunne tjene penge på den.

Lotte Heise: Toppen af siden

- Det handler om at skabe opmærksomhed i al form for idevirksomhed. Hvis vi ikke skaber interesse for vores ideer, så dør vi. Der deler vi lige vilkår med andre, der arbejder på markedets vilkår, siger seniorforskeren for Fremtidsforskning. Han er en af bagmændene bag Corporate Storytelling i Danmark.

Op gennem 1990'erne spredtes ideen ved at lave kursusforløb hos virksomhederne, hvor tankerne bag Corporate Storytelling blev prøvet af og udviklet i forhold til de erfaringer, som blev høstet hos firmaerne.

Da ideen havde slået rod i Danmark i slutningen af 1990'erne ville instituttet føre ideen længere ud i verden og nogle ansatte skrev bogen "The Dream Society". Den udkom i første omgang i USA og var med til at skaffe nye medlemmer på listen over virksomheder. Medlemmerne betaler årligt et halvt hundrede tusinde kroner for at få adgang til at kunne købe kurser, konsulentbistand og information om instituttets arbejde. Både amerikanske og europæiske virksomheder meldte sig under fanerne.

Lotte Heise: Toppen af siden

Bogen blev brugt til endnu en gang at sælge tankerne bag Corporate Storytelling.

- Den pæne udgave af at skrive en bog er, at man har et budskab til verden. Den anden er, at hvis det giver noget omtale og presse, så giver det nogle ordrer på foredrag og projekter. Det er en fødekæde. Man tjener ikke penge på at komme i medierne eller skrive en bog, medmindre det er en bestseller. Derimod kan det efterfølgende give foredrag og konsulentarbejde af forskellig art.


Lotte Heise: Toppen af siden
Lotte Heise virksomhedsforedrag 25072012163716

Klik her for booking af
Lotte Heise
Nikolaj Koppel
Anne Glad
Ask Rostrup
Bodil Cath
Hans Engell
Bubber
Clement Kjersgaard
Georg Metz
Henrik Qvortrup
Jens Gaardbo
Jørn Duus Hansen
Kim Bildsøe Lassen
Kaare Quist
Kaare R. Skou
Lene Johansen
Leonora Christina Skov
Lillian Gjerulf Kretz
Line Baun Danielsen
Lone Kühlmann
Michael Kristiansen
Mogens Rubinstein
Morten Løkkegaard
Niels Frid-Nielsen
Niels Krause-Kjær
Nils Villemoes
Peter Mogensen
Ralf Pittelkow
Reimer Bo
Rushy Rashid
Steffen Kretz
Thomas Buch-Andersen
Tom König
Vibeke Hartkorn
Cecilie Beck
Jette Beckmann
Michele Bellaiche
Mikkel Beha Erichsen
Tina Nikolaisen
Cecilie Hother
Torsten Jansen
Camilla Thorning
Henrik Denta og Flemming Platz
Jarl Friis-Mikkelsen
Lotte Hansen
Nina Z. Munch-Perrin
Keld Broksø
Mette Walsted Vestergaard
Trine Sick